Kursen är inte öppen för anmälningar

Kroppsmedvetenhet och befriande rörelse

Rörelseträning för att medvetandegöra kroppens intelligens

Trött på att vara stel och ha ont i kroppen?

Dålig hållning? Gamla skador?  Smärrta och värk?

Vad har du för relation till din kropp idag och hur vill du att den ska vara i framtiden?

Vill du lära du känna din kropp, dess rörelseapparat och feedbacksystem för att öka förståelsen för hur vi och våra kroppar skapar bra och dåliga rörelsemönster.  

Få en förståelse för hur hela kroppen hänger ihop och hur delarna påverkar helheten och få massor av tips på vad du kan göra för att förebygga besvär av stillasittande och dålig hållning och få lära dig skapa varaktiga förändringar i vardagen.  

Små förändringar och lite i taget kan nämligen göra stor skillnad för livskvaliteten!

Kroppsmedvetenhet & Befriande rörelse

Vad är det kanske du tänker?

Kan du inte längre göra allt det där du brukade göra? Kanske upplever du smärtor och stelhet.  
Medvetenheten om kroppen och dig själv är inget man kan ge till någon utan det är något bara du själv kan skapa och erövra. Om du tillåter dig och är lite nyfiken. 

För att kunna ta kontrollen och makten över sin kropp behöver man skapa sig en medvetenhet om den. Vi kan släppa många begränsningar och felaktiga rörelsemönster genom att bryta invanda mönster, återintroducera och visa kroppen på dess olika valmöjligheter.

Följ med på en resa som kan förändra hur du ser på dig själv där du får öppna för ny kroppskontakt och rörelseglädje. Lär känna din kropp och börja jobba med den - inte emot den.


Snart börjar en ny omgång av Kroppsmedvetenhet & Befriande rörelse där du lär dig mer om vilka signaler du ger dig själv och din kropp. 

Utforska och lära dig lyssna lite mer på vad din kropp vill säga dig och ge den möjlighet att hitta nya (eller nygamla) vägar, möjligheter och rörelsemönster. 

Du kommer få prova övningar som syftar till att skapa medvetenhet om kroppen, öka rörelseomfång, aktivera stabiliserande muskler, förbättra hållnings-problematik och ge avslappning.


Du blir guidad genom olika övningar, får genomgång med lite teori och frågor och svar. Du får känna in kroppen på djupet för att förstå kroppens signaler och känna skillnaden övningarna gör.  

Du skapar en ökad förståelse till varför vissa besvär uppstår och lär dig vad du kan göra för att förändra och förbättra det. 

Genom rörelseträning, övningar och tekniker för hela kroppen, får du ökad kroppskännedom, ökad rörlighet och minskar eventuella besvär och smärta. 

Rörelseträning, Hållningsövningar, Balans, Avslappning, Mindfulness och Meditation

Var, när & hur?

Vi ses vid 5 tillfällen
(du ser exakta datum och tider när du gå vidare med boka-länken)

Vi jobbar med att känna in kroppen på djupet. Genom att känna in och förstå kroppens signaler, komma i kontakt med övningarna och känna in skillnaden de gör skapar du förståelse, öppnar upp för och möjliggör förändringar.

Det är mindre en grupp så alla kan få individuellt stöd och hjälp.

Kursen är online via zoom.
Du har tillgång till inspelat material under kursen för att kunna ta igen eventuellt missat tillfälle och för att kunna repetera i lugn och ro.

Vad några tidigare deltagare tycker

"Att det lilla gör ofta det stora. Jag har fått en helt ny förståelse för hur hela kroppen samverkar. Jag har såklart fattat det innan också, men du, Monica, är oerhört duktig på att förklara och berätta samtidigt som vi gjorde övningarna. Och att jag inte skulle prestera!"

"Det här är precis vad jag behöver. De lugna rörelserna på min kropps villkor. Jag kan inte göra vanlig träning"

"Att det är viktigt att ta hand om kroppen, bli medveten om beteenden som jag har utan att tänka på det. Att allt är information och att det går att använda den informationen"

"Så tydligt att kroppen är en helhet och att allt hänger ihop"

"Ökad kännedom om kroppen och hur ”lite” som behövs för stor förändring samt att inta ett lugn och andningens påverkan"

"Jag känner skillnad både i kroppen men framför allt så förstår jag varför det känns på ett eller annat sätt i min kropp. Min massageterapeut sa att jag hade fått jättebra cirkulation i större delen av kroppen"

"Jag har fått ökad kroppsmedvetenhet och lärt mig hur jag ska ta hand om kroppen bättre" 

Vem är jag?

Jag heter Monica Wickbom och arbetar sedan många år som Kroppsterapeut och har träffat tusentals klienter genom åren med skiftande behov.

Jag är också instruktör i Zhineng Qigong, Bones for Life (anpassade Feldenkreis rörelser),   Sensing yoga samt som Coachar i självledarskap och är Lifespidercoach med kartläggning av inre drivkrafter och livsmål,

Jag brinner för att alla ska få må så bra som det är möjligt och vill bidra med att skapa en bra och hälsosam livskvalitet, kroppslig och själslig medvetenhet och välbefinnande, att fortsätta vara nyfiken på livet och lära sig nya saker.

Jag vill se människor må bättre och utnyttja sin fulla potential, både kroppsligt och själsligt. Att kunna lindra det akuta men också hjälpa till självhjälp, att förändra, stärka och förbättra. Att förlösa orsaker bakom symtom, besvär och rädslor.

Att stärka kropp och själ, att våga återerövra den kapacitet vi kanske tror vi förlorat och utforska nya territorium.
 
Att se till dina egna behov och skapa utrymme för dig själv, det kan ingen annan göra åt dig. Men du kan få hjälp, stöd, kunskap och vägledning att hitta det som är bra och fungerar för dig.  

Välkommen!

Monica Wickbom