Inre framgång - vad är det för dig?

Inre Framgång - vad är det för dig?

För mig är det väldigt mycket om att få vara den jag är och att våga prova det jag längtar efter. Inte för att någon annan utmanar mig utan för att jag drivs av den där inre längtan.

Idag har jag vågat. Igen.

Vågat prova igen – trots att det är obekvämt och obehagligt.
Trots att det är vingligt, att jag är rädd att ramla och skada mig igen. För längtan, frihetskänslan och glädjen att få göra det var större.

Så jag har åkt längdskidor igen, efter ännu en skadeperiod så vågade jag mig ut som Bambi på hal is. Då har jag redan provat att lära mig om igen flera gånger förr.

När jag var 12 år bröt jag fotleden ganska illa och sen stod jag inte på skidor alls på många år.

Men längtan, gemenskapen och friheten gjorde att jag vågade övervinna rädslan och började åka skidor igen. Lärde mig på nytt.
Just att våga åka skidor har jag fått lära mig flera gånger, om igen, efter halkolyckor med armbrott, efter påkörningar i skidbacken och andra skador.

Återhämtning och läkning tar sin tid, att lära kroppen igen, men sen är utmaningen att våga. Våga igen.

Att våga för att man vill, för att man väntar och längtar, för pirret och glädjen.

Att längta och våga drömma och få vara kär i livet själv.


Stagnation – Att krympa mer och mer 

Har du drömmar och förväntningar?

Vet du kanske inte vad du vill utan bara vad du inte vill?
Stretar och kämpar du? Känner motstånd, att det är besvärligt, tungt, svårt och jobbigt.

Går runt i cirklar, trampar i samma spår men kommer inte vidare. Det har hakat upp sig och allt går bara på repeat.

Jag har alltid haft svårt att prata inför många människor, redovisa i skolan, hålla presentation på jobbet, även hålla tal för egna vänkretsen, när alla tittar på en, ja ni vet, så där som många har det jobbigt med.

Efter en långvarig utmattning blev det ännu svårare och jag hade aldrig i min livligaste fantasi kunnat tro att jag skulle våga det igen.

Att inte våga prata inför folk. Det är både vanligt och en av många saker som kan begränsa och påverka ens livskvalitet väldigt mycket.

När jag sen fick möjligheten att prata inför ett par hundra deltagare så sa jag först nej, jag vågade inte, men jag kände ju att jag ville våga, att jag hade ett budskap att förmedla, tänk om jag skulle våga. Att få berätta om det jag var passionerad över, att få dela kunskaper om hur man kan ta hand om sig själv.

Jag våndades i över 6 månader, jag fick en kärleksfull ”spark i baken” av en vän, tog hjälp med bl a EFT för att hantera mina rädslor och när det var dags var jag så stressad, nervös och illamående hela dagen innan det var min tur. På scen skakade händerna och rösten stockade sig men efter någon minut lugnade jag mig och det gick bättre och bättre.

Efteråt var jag så glad och lycklig – YES – jag hade gjort det – OCH – jag fick en massa fina kommentarer av flera deltagare efteråt.


Vad kan vi göra för att förändra?

Släpp Illusionen– och ta reda på vem du är, för mycket av det du tror om dig själv är inte sant.

Som små barn suger vi in all information vi bara kan från vår omgivning och får då med oss alla möjliga värderingar, mönster och beteenden.

Upp till 7 års åldern är vi helt utan filter så det vi lär oss är det som blir vår verklighet och som vi sen baserar alla nya upplevelser på.

Alla upplevelser, både bra och dåliga, lägger sen grunden för vår självbild. Tror du att du inte kan eller är du rädd för att misslyckas?
Det är ju ändå ingen idé - Det bara är för andra men inte för dig
Det är inte sant.

Förnya ditt mindset - Men du behöver du träna upp ditt tankesätt, både se, inse och lära dig nya saker om dig själv för att förändra ditt mindset.

Du behöver nya nycklar till ändring och förändring som ger dig inre framgång, lugn och inre frid.

Dina egna sanningar - Då är det dags att se igenom inlärda gamla ”sanningar”.Syna gamla beteenden i sömmarna och genomskåda gamla mönster, rensa bland gamla vanor. Plocka bort sånt som inte är ditt till att börja med, sen sånt som inte längre gynnar dig och ja, allt sånt som inte är du.

Kanske det varit du en gång för länge sen men är det inte längre.


*****

För dig som vill ta reda på vad som är sant för dig – nu idag. Vad du egentligen vill - där innerst inne. 

Våga lite mera. Växa lite till. Utveckla din potential. Leva dina drömmar.

Eller bara ta fram allt det där igen som du fått lägga åt sidan och stoppat undan för att livet kommit emellan.

Då kan du ladda ner en gratis PDF om att börja varva ner och öka ditt inre lugn här.
Kurser och program hittar du under Kurser & Event.