Where the Mind goes the Qi follows

Tankens kraft

Hitta skönheten i ditt liv!

Hur upplever du olika saker och händelser?

Går du in i rädsla och oro för att det värsta ska hända? Eller kan du se det som ”neutral” information, att ja detta hände och det här är nuläget? Det blir en stor (enorm) skillnad i biokemisk respons i din kropp. Känslor som sen fortsätter mata dina tankeprocesser och ökar den biokemiska responsen ännu mer.

Om du fokuserar på någonting så kommer du att uppleva mer av det, oavsett vad. Du kommer känna mer av känslan du fokuserar på. Känna mer av det tråkiga och obehagliga som du väljer att fokusera på, mer av smärtan, mer av orättvisor, mer av rädslan och oron Då lägger du massor av energi på saker som dessutom kanske inte ens kommer att inträffa.

När du istället byter fokus och känsla till något som tillför något positivt som tacksamhet, glädje, lättnad så ger det mer av hopp och tillit.

Våra känslor är biokemiska processer som styrs av vilka program vi väljer att låta våra tankar köra på vår hårddisk. Det sägs att vi tänker ca 70.000 tankar per dygn och då repeterar vi
ca 90 % av det vi redan har tänkt. Om vi då oroar oss för något så blir det en självuppfyllande profetia som vi sätter på ”repeat”.

När vi upplever eller  ”drabbas” av olika händelser och saker så är vi styrda av vår historia, våra ”ärvda” inprogrammerade och undermedvetna mönster. De gör att vi agerar på mer eller mindre förutbestämt på olika händelser för det är våra ”program” som reagerar innan vi hinner stoppa det. Vi blir påminda om och upplever en ”gammal” känsla som drar i gång vår biokemi som levererar samma kända gamla mönster och tankegångar för det är något vi tränat in och lärt oss på djupet. Varje ny händelse som triggar en specifik gammal upplevelse drar i gång samma mönster och fördjupar den för det här ”kan vi minsann”.

Vårt undermedvetna, våra inlärda program står för 95% av vår respons och våra medvetna val som kan skapa nya program står för endast 5% (och vi kanske bara utnyttjar 1% ) av den kapaciteten. Då förstår vi att vi behöver anstränga oss och framför allt bli medvetna, för att förändra det vi vill förändra.

Om du tänker (lever) i framtiden hela tiden, när jag får det …, när jag når det …, upprepar du och kommer att återuppleva dina gamla mönster igen och igen. Du glömmer att du skapar din nya framtid här i nuet. Det jag förändrar NU förändrar den väg jag väljer att gå och det påverkar min framtid. Då väljer jag att leva längs med den vägen, inte att vänta på ett resultat färgat av min historia.

Om du lever i dåtiden, nu händer det igen …, varför ska det alltid hända mig …, varför får inte jag …, alltid blir ”drabbad” …, så lever du i din historia. Du återupplever dina gamla minnen och besvikelser här i NUET. Det färgar din framtid och din biokemi hjälper dig att fortsätta repetera dina gamla historier och mönster.

Om du däremot medvetet väljer att leva i NUET kan du förändra både hur du väljer att uppleva din historia och hur du vill uppleva din framtid. Du kan bli medveten om dina gamla mönster och läka gamla sår och se att det är gammal info som gällde där och då. Då kan du välja hur du vill uppleva saker och ting här och nu. Du kan välja hur du vill uppleva din framtid. Då kan du forma  en ny framtid från din nya plattform när DU är medveten om och väljer vilka känslor och mönster som ska styra dina tankar och handlingar.

Så fokusera på nuet och hitta tacksamheten och glädjen i vardagen så hjälper du dig själv att skapa en bättre framtid.

/Monica