Varför bli Zonterapeut??? Jag visste knappt vad det var

Varför bli Zonterapeut??? Jag visste knappt vad det var


Efter mitt förra inlägg där jag listade 10 saker om zonterapin är du kanske nyfiken på hur det kom sig att jag började utbilda mig inom just det.
Det inlägget hittar du här >>> 10 saker du kanske inte visste om zonterapi


Första gången jag kom i kontakt med zonterapin var i slutet av 90-talet. Jag hade precis kraschlandat och var hemma sjukskriven för utmattning och blev rekommenderad en massör som skulle vara väldigt duktig. När jag kom till henne visade det sig att hon jobbade lika mycket med fötterna som med kroppen så det var en intressant upplevelse och jag gick på behandling hos henne under något år.
Just där och då tänkte jag inte så mycket mer på det där med fötterna.


Några år senare gick jag en veckokurs i zonterapins grunder. Jag var precis på väg från en anställning till en annan men kände att – det är ju det här jag ska göra, det är sånt här jag ska jobba med. Så jag anmälde mig till den ettåriga utbildningen för att bli diplomerad zonterapeut.


Så här var jag nu, på väg att omskola mig efter 20 år med försäljning och marknadsföring mot ett helt annat liv som terapeut inom friskvård.


Det var verkligen en helt ny värld att lära sig om naturmedicinens sätt att tänka om hur kroppen fungerar. Om hur helheten motsvarar alla delarna och hur alla delarna, in i minsta lilla del, i sin tur motsvarar helheten. I kombination behövdes grundläggande kunskaper i basmedicin med anatomi, fysiologi och sjukdomslära för att få ut sitt diplom. Så det var verkligen en helt ny värld.


Året gick fort medans vi lärde oss om den tredimensionella strukturen, hur kroppens anatomi och alla reflexerande zoner är representerade i olika delar och lager. Om meridianer och zonkartor. Om egenvård och kundvård. Vi fick lära oss om olika grepp och tekniker, olika typer av behandlingsprogram, träna på varandra och ge olika elevbehandlingar, skriva prov, göra provbehandling på lärarna. Jag hade sen förmånen att få hjälpa till som assistent på utbildningen under ett år. Tänk att få möjligheten att repetera allting en gång till.


Mina barn brukar säga att det var det bästa när jag gick utbildningen och de fick sina fötter masserade nästan varje kväll. När de inte kunde sova på kvällen kom de smygandes – mamma, kan du komma och göra mina fötter lite till, så jag kan sova, snälla.


Eller som en del kunder säger – hur kan du veta att jag har ont här eller där, eller att vissa tänder ”bråkar”, gamla glömda diskbråck och utläkta skador som visar sig. Fötterna, ja som sagt varje liten del av kroppen, är en karta som berättar om hur det står till i kroppen.

Jag har aldrig ångrat en sekund att jag ändrade inriktning och började jobba med friskvård.


Tvärsom så öppnade sig en ny värld där jag fortsatt fördjupa mig och vidareutbilda mig inom flera andra terapier också, som massage, kraniosakral osteopati och coaching bl a.


Det är fantastiskt att få arbeta med något som hjälper andra och kan bidra till det bättre i deras vardag.


Om du själv är nyfiken och vill lära dig om zonterapi kan du läsa mer om min kommande kurs här >>> zonterapi för husbehov